Colour Songs

Een project uit heimwee naar het onversneden, fysieke genot waarmee ik als kind kleur ervoer, lang voordat zaken als artistieke betekenis en concept de kunst zijn gewicht kwamen geven. Een reis naar het simpele materiaal en het intense plezier waarmee het ooit begon, terug naar de tijd waarin ik mijn potloden eindeloos rangschikte en de tinten bijna opzoog alsof het zuurtjes waren.
Met kleurpotlood op papier ben ik de basale reacties van mijn inmiddels bijna vier decennia oudere lichaam gaan peilen, dat nog precies hetzelfde blijkt te reageren op bepaalde combinaties van kleuren, met een directheid zoals het hart kan opveren bij het horen van sommige akkoorden.
Bij het rangschikken van deze “kleurakkoorden” heb ik me aan twee regels gehouden:
1. Het intellect staat uitgeschakeld (niet zo gemakkelijk als het lijkt) en:
2. Niet jokken!
…Dus niet iets “esthetisch” maken, dat “klopt” (en die neiging is heel sterk) maar in plaats daarvan elke kleur toetsen aan het al dan niet likkebaardende kind. Gebeurt er niets magisch, voel ik het niet in mijn buik: jammer dan, maar Niet toevoegen, ook al ziet het er nog zo lekker uit.
Zo zijn vanuit het midden van het papier, baan voor baan, al proevend, persoonlijke composities ontstaan waarvan geen kleur gelogen is!

Colour song #1

Colour Song #1 2016, 30 x 40 cm (Er is ook een grote uitvoering van dit werk verkrijgbaar)

Colour song #7

Colour Song #7, 2016, 30 x 40 cm (Er is ook een grote uitvoering van dit werk verkrijgbaar.)

Colour song #3

Colour Song #3, 2016, 30 x 40 cm.

Colour song #9

Colour Song #9, 2016, 30 x 40 cm.

Colour song #2

Colour Song #2, 2016, 30 x 40 cm.

Colour song #5

Colour Song #5, 2016, 30 x 40 cm.

Colour song #6

Colour Song #6, 2016, 30 x 40 cm.

Colour song #4

Colour Song #4, 2016, 30 x 40 cm.

Deze Colour Songs zijn met prismacolor kleurpotlood getekend op 30 x 40 cm aquarelpapier. Op de website gebruik ik foto’s waarin ik de tekening heb “uitgeknipt” maar in werkelijkheid zie je eromheen een wit vlak van getextureerd papier dat de tekening mooi doet uitkomen. Ik ben ze momenteel ook groter aan het uitvoeren omdat je dan kleurvlakken krijgt waarin je als het ware kunt verdwijnen. Op aanvraag is ieder formaat (ook extreem groot) mogelijk. Omdat het handwerk zeer tijdrovend is kan ik dit enkel in opdracht uitvoeren.

Hieronder een overzicht, klik op een van de foto’s om tegen een donkere achtergrond door het album te bladeren.