color song # 1

Onder andere te zien…

Colour Songs:

Een project uit heimwee naar het onversneden, fysieke genot waarmee ik als kind kleur ervoer, lang voordat zaken als artistieke betekenis en concept de kunst zijn gewicht kwamen geven. Een reis naar het simpele materiaal en het intense plezier waarmee het ooit begon, terug naar de tijd waarin ik mijn potloden eindeloos rangschikte en de tinten bijna opzoog alsof het zuurtjes waren.

Met kleurpotlood op papier ben ik de basale reacties van mijn inmiddels bijna vier decennia oudere lichaam gaan peilen, dat nog precies hetzelfde blijkt te reageren op bepaalde combinaties van kleuren, met een directheid zoals het hart kan opveren bij het horen van sommige akkoorden.

Bij het rangschikken van deze “kleurakkoorden” heb ik me aan twee regels gehouden:
1. Het intellect staat uitgeschakeld (niet zo gemakkelijk als het lijkt) en:
2. Niet jokken!
…Dus niet iets “esthetisch” maken, dat “klopt” (en die neiging is heel sterk) maar in plaats daarvan elke kleur toetsen aan het al dan niet likkebaardende kind. Gebeurt er niets magisch, voel ik het niet in mijn buik: jammer dan, maar Niet toevoegen, ook al ziet het er nog zo lekker uit.

Zo zijn vanuit het midden van het papier, baan voor baan, al proevend, persoonlijke composities ontstaan waarvan geen kleur gelogen is!

 

Opening van de expositie Paludanus & Weitenberg deze vrijdag van 17u tot 20u! …..Ben ook zaterdag en zondag aanwezig van 10 tot 18 uur, wees welkom!

Te zien bij Amphora Art Vinkenstraat 71 hs │ 1013 JM Amsterdam

 

 

Patricia Paludanus

ppaludanus@yahoo.com